wiiii

2009-07-24 @ 11:33:02
jag har köpt böcker och de ska komma idag! Vingklippt ängel, nikki sixx bok och zebraflickan. De ska bli spännande att läsa, vingklippt ängel har jag läst, men jag ska läsa den igen :) Köpte mer böcker igår, det var lär känna psykopaten och pillret.



Som barn var Berny alltid rädd. Rädd att pappa skulle ha druckit, för att bli besatt av djävulen, för att vara ensam, för att vara bland folk, rädd för spindlar, mat, telefoner. Berny hittar tidigt till föräldrarnas bar- och medicinskåp. Snabbt lär hon sig att missbruka och att missbrukas; droger, mediciner, alkohol, sex. Tvångsmässigt dras hon till den slutgiltiga lösningen: rakbladen och lindringen genom dem. Berny Pålssons berättelse lämnar ingen oberörd.
I en självbiografi som inte liknar någon annan får vi följa en ung flickas liv på olika behandlingshem och sjukhus med vaga och varierande diagnoser av psykisk sjukdom.



Zebraflickan" skildrar en artonårig flickas kamp för att frigöra sig från sin självdestruktiva demon, som har drivit hennes självskadehandlingar så långt att läkarna givit upp hoppet. Man får följa hennes tankar, hennes rädsla för att bli frisk och bortglömd, och hennes skam över sig själv, men också lyckan när hon upptäcker att världen inte var som hon befarat.



Då Mötley Crüe befann sig på toppen av sin framgång fanns det ingen drog som Nikki Sixx tvekade att ta. Han tillbringade dagar ibland ensam, andra gånger tillsammans med andra missbrukare, vänner eller älskarinnor i en kokain- och heroinbaserad dimma. Topparna var toppen, och Nikkis dagböcker avslöjar stunder av eufori och glädje. Men när han dalade sjönk han ända ner till botten, och det slutade ofta med att han stängde in sig i garderoben, omgiven av missbrukstillbehör och plågad av paranoida vanföreställningar.



De är de böckerna får jag idag :D Sen har jag beställt två st till, de verkar bra med!



På jakt efter en större förståelse för spelet kring de moderna antidepressiva medicinerna tar Ingrid Carlberg läsaren med från Sigmund Freud i artonhundratalets Wien till PR-strategier och marknadsplaner i nutidens multinationella läkemedelsbolag.

Uppskattningsvis 600 000 svenskar tar dagligen någon av de moderna antidepressiva medicinerna. Många vittnar om att de sannolikt inte varit i livet idag om läkemedlen inte hade funnits. Andra upplever att problemen blivit större med än utan medicinerna. I boken berättar några av dem sin historia.




Vad rör sig i huvudet på en psykopat?

Psykopaten känner inget medlidande, inga skuldkänslor och ingen rädsla. Han är impulsiv och har en lättväckt vrede. Detta gör att psykopatiskt lagda personer ofta är kriminella och blir beroende av den kick som brottet ger - så som en narkoman är beroende av sin drog - menar psykologen och medicine doktorn Görel Kristina Näslund.

Lär känna psykopaten innehåller fakta om orsakerna till psykopati, intervjuer med psykopatiskt lagda personer och deras anhöriga, diskussioner om våldets ursprung, psykopatibegreppets historia och pedofilernas psykopatiska drag. Här finns även en checklista som används för att utreda om någon är psykopat.

Kommentarer
Skriv en liten kommentar nu snygging
Vad heter du?
Kom ihåg mig?

Din mail här: (publiceras ej)

Addressen till din blogg:

Skriv vad du har på hjärtat:

Trackback